Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 34 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dunne preien
  • 8 plakjes belegen kaas
  • 8 cannelloni pastarolletjes
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 75 g rucolasla
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de preien in stukken van 15 cm en snijd ze vervolgens in de lengte door, zodat je 4 stukken hebt.
  • Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
  • Laat goed uitlekken.
  • Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje kaas.
  • Vul de cannelloni pastarolletjes met de prei en kaas.
  • Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Meng ondertussen de rucola in een kom met olijfolie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pastarolletjes over de borden en serveer met de rucolasalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de kaas en de subtiele smaak van de prei.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 21 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch