Gevulde portobello met brie en pesto

Gevulde Portobello's met Brie en Pesto

Lekkere gevulde portobello's met romige brie, pittige pesto en een vleugje honing. Perfect als voorgerecht of luxe hapje.
Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 reuzechampignons
  • 1 tl verse pesto
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 plakjes brie
  • 4 plakjes serranoham optioneel
  • 1 tl honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de steeltjes van de portobello's eraf en leg ze op een bakplaat.
  • Smeer een dun laagje pesto op de binnenkant van elke portobello.
  • Leg fijn gesneden serranoham op de pesto (optioneel).
  • Plaats een plakje brie bovenop de ham of direct op de pesto als je de ham weglaat.
  • Strooi pijnboompitten over de brie.
  • Druppel een beetje honing over elke portobello.
  • Bak de gevulde portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de brie gesmolten is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van brie en pesto.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Lunch / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick