Gevulde Portobello's met Brie en Pesto
Lekkere gevulde portobello's met romige brie, pittige pesto en een vleugje honing.
Perfect als voorgerecht of luxe hapje.
Ingrediënten
- 4 reuzechampignons
- 1 tl verse pesto
- 1 el pijnboompitten
- 4 plakjes brie
- 4 plakjes serranoham optioneel
- 1 tl honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de steeltjes van de portobello's eraf en leg ze op een bakplaat.
- Smeer een dun laagje pesto op de binnenkant van elke portobello.
- Leg fijn gesneden serranoham op de pesto (optioneel).
- Plaats een plakje brie bovenop de ham of direct op de pesto als je de ham weglaat.
- Strooi pijnboompitten over de brie.
- Druppel een beetje honing over elke portobello.
- Bak de gevulde portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de brie gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van brie en pesto.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g