Gevulde Portobello's met Roerei en Gefrituurde Mihoen
Verras je gasten met deze feestelijke portobello's gevuld met kruidig roerei en knapperige gefrituurde mihoen.
Ingrediënten
- 1 el basterdsuiker
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl sambal
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 cm gember fijngehakt
- 2 el Japanse sojasaus
- 2 el roerbakolie
- 2 limoenen uitgeperst
- 4 portobello's
- 40 gr mihoen gefrituurd
- 5 eieren
- 1 Spaanse peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
- 1 zakje koriander zeer fijn gesneden
Instructies
- Meng in een miskom de fijngehakte gember, bosuitjes, Spaanse peper, geperste knoflook, limoensap, sojasaus, basterdsuiker en sambal.
- Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop alles goed door elkaar.
- Verhit een braadpan met 1 el roerbakolie en bak de portobello's aan beide kanten goudbruin.
- In een andere pan verhit je de overige roerbakolie en giet je het eiermengsel erbij.
- Roerbak het tot een kruimelig roerei.
- Draai de portobello's tijdens het bakken om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Plaats op elk bord een bedje van veldsla en leg daarop de gebakken portobello's.
- Vul de portobello's met het roerei en verdeel de gefrituurde mihoen erover.
- Garneer met de fijngehakte koriander en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g