Gevulde Portobello's met Roerei en Gefrituurde Mihoen

Verras je gasten met deze feestelijke portobello's gevuld met kruidig roerei en knapperige gefrituurde mihoen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el basterdsuiker
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl sambal
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 cm gember fijngehakt
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el roerbakolie
  • 2 limoenen uitgeperst
  • 4 portobello's
  • 40 gr mihoen gefrituurd
  • 5 eieren
  • 1 Spaanse peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 1 zakje koriander zeer fijn gesneden

Instructies

  • Meng in een miskom de fijngehakte gember, bosuitjes, Spaanse peper, geperste knoflook, limoensap, sojasaus, basterdsuiker en sambal.
  • Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop alles goed door elkaar.
  • Verhit een braadpan met 1 el roerbakolie en bak de portobello's aan beide kanten goudbruin.
  • In een andere pan verhit je de overige roerbakolie en giet je het eiermengsel erbij.
  • Roerbak het tot een kruimelig roerei.
  • Draai de portobello's tijdens het bakken om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • Plaats op elk bord een bedje van veldsla en leg daarop de gebakken portobello's.
  • Vul de portobello's met het roerei en verdeel de gefrituurde mihoen erover.
  • Garneer met de fijngehakte koriander en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Mie / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Pasen