Gevulde Spaanse Sardines uit de Oven
Deze gevulde Spaanse sardines, gevuld met een smakelijk mengsel van ui, knoflook, peterselie en ei, worden in de oven gebakken tot perfectie. Ideaal te serveren met een frisse tomatensalade en stokbrood.
Equipment
- kookpan
- mes
- keukenpapier
Ingrediënten
- 16 verse sardines schoongemaakt en gefileerd
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 3 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1 citroen in partjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Breng een pan water aan de kook en kook 2 eieren 10 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
- Spoel de sardines af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Boen de citroen schoon en snijd deze in partjes.
- Meng in een kom de gesnipperde ui, knoflook, peterselie, stukjes gekookt ei, het rauwe ei, zout en peper door elkaar.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Leg een sardinefilet met de graatzijde naar boven in de schaal.
- Schep een beetje van het eimengsel op de sardine en leg er een tweede sardine op met de graatzijde naar beneden.
- Herhaal dit voor alle sardines.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Garneer de gevulde sardines met partjes citroen en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood en tomatensalade.
Wijnadvies:
Serveer deze sardines met een frisse, droge witte wijn zoals een Albariño of een Verdejo. Deze wijnen brengen de smaak van de vis en het citroenaroma goed naar voren.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g