Gezonde Chocoladepasta van Kikkererwten

Een rustieke foodfoto van een kom gezonde chocoladepasta gemaakt van kikkererwten, romig en donkerbruin, met volkorenbrood besmeerd ernaast, omringd door kikkererwten, stukjes pure chocolade en een vleugje honing.

Gezonde Chocoladepasta van Kikkererwten

Op zoek naar een gezond alternatief voor uw broodbeleg? Deze Gezonde Chocoladepasta van Kikkererwten is verrassend lekker en zit vol eiwitten en vezels. Een gezonde chocoladepasta die snel en makkelijk te maken is.
Porties: 1 potje
Voorbereidingstijd 5 minuten
kostprijs per persoon € 2,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 360 g kikkererwten uit blik
  • 4 tl zoetstof
  • 1 eetlepel honing
  • ½ tl kaneel
  • 4 el cacaopoeder zonder suiker

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een diepe kom.
  • Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde en smeuïge pasta.
  • Serveer de pasta direct of bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

 
Deze suikervrije chocoladepasta is heerlijk op brood of crackers. Je kunt hem ook gebruiken als dip voor vers fruit of als topping voor pannenkoeken. De pasta kan tot een week bewaard worden in een afgesloten potje in de koelkast.
 

Wijnadvies

 
Dit recept bevat geen alcohol.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Chocolade / Noten