Glühwein met Kruidnagel en Vanille

Glühwein met Kruidnagel en Vanille

Verwarm jezelf met deze heerlijke glühwein, op smaak gebracht met kruidnagel en een vleugje vanille. Perfect voor koude winteravonden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ liter rode wijn
  • 8 suikerklontjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 citroenrepen
  • 1 vanillestokje gespleten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve het vanillestokje, in een pan.
  • Verwarm het geheel, maar zorg ervoor dat het niet kookt, totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Verwarm de wijn tot ongeveer 70 graden.
  • Voeg het gespleten vanillestokje toe en laat de drank nog ongeveer 15 minuten trekken op laag vuur.
  • Zeef de wijn en schenk het in voorverwarmde mokken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze glühwein is perfect op zichzelf, maar kan ook geserveerd worden met warme hapjes zoals oliebollen of kaneelbroodjes tijdens de feestdagen.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Warme dranken
Land van herkomst Duitsland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw