Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vochtige theedoek
Ingrediënten
Voor de pizzabodem:
- 300 gram glutenvrije broodmix van Schar
- 200 ml lauwwarm water
- 15 gram verse glutenvrije gist
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
Voor de tomatensaus:
- 2 tomaten
- 1 gepelde tomaat uit blik
- 1 theelepel oregano
- Peper en zout naar smaak
Voor de topping:
- 50 gram geraspte Parmezaan lactosevrij
- 50 gram Parmaham
- Handvol rucola
Instructies
Bereiding van de pizzabodem:
- Los de verse gist en suiker op in het lauwwarme water en laat het mengsel 10 minuten staan op een warme plek totdat het begint te schuimen.
- Zeef de glutenvrije broodmix boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Giet het gistmengsel in het kuiltje, voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
- Roer het gistmengsel van binnen naar buiten door het meel totdat een glad deeg ontstaat.
- Het deeg blijft wat plakkerig.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat meel.
- Leg hierop het deeg en bestrooi ook dit met wat meel.
- Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het uit tot een zo dun mogelijke bodem.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en dek het pizzadeeg af met een vochtige theedoek.
- Laat het ongeveer 20 minuten rijzen op een warme plek.
Bereiding van de tomatensaus:
- Pureer met een staafmixer de tomaten, gepelde tomaat en oregano tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
Samenstellen van de pizza:
- Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- Besmeer de gerezen pizzabodem met een dun laagje tomatensaus.
- Bestrooi met de geraspte Parmezaan en verdeel de Parmaham over de pizza.
- Bak de pizza ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bodem knapperig is.
- Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze pizza.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 6 g