Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Glutenvrije en Lactosevrije Pizza-Receptenplein.nl

Glutenvrije en Lactosevrije Pizza

Glutenvrije en Lactosevrije Pizza

Porties: 1 persoon
(inclusief rijzen) 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de pizzabodem:

  • 300 gram glutenvrije broodmix van Schar
  • 200 ml lauwwarm water
  • 15 gram verse glutenvrije gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout

Voor de tomatensaus:

  • 2 tomaten
  • 1 gepelde tomaat uit blik
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout naar smaak

Voor de topping:

  • 50 gram geraspte Parmezaan lactosevrij
  • 50 gram Parmaham
  • Handvol rucola

Instructies

Bereiding van de pizzabodem:

  • Los de verse gist en suiker op in het lauwwarme water en laat het mengsel 10 minuten staan op een warme plek totdat het begint te schuimen.
  • Zeef de glutenvrije broodmix boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Giet het gistmengsel in het kuiltje, voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
  • Roer het gistmengsel van binnen naar buiten door het meel totdat een glad deeg ontstaat.
  • Het deeg blijft wat plakkerig.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat meel.
  • Leg hierop het deeg en bestrooi ook dit met wat meel.
  • Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het uit tot een zo dun mogelijke bodem.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier en dek het pizzadeeg af met een vochtige theedoek.
  • Laat het ongeveer 20 minuten rijzen op een warme plek.

Bereiding van de tomatensaus:

  • Pureer met een staafmixer de tomaten, gepelde tomaat en oregano tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Samenstellen van de pizza:

  • Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  • Besmeer de gerezen pizzabodem met een dun laagje tomatensaus.
  • Bestrooi met de geraspte Parmezaan en verdeel de Parmaham over de pizza.
  • Bak de pizza ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bodem knapperig is.
  • Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze pizza.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij