Gnocchi met Spruitjes en Spekjes in Romige Kaassaus

Gnocchi met Spruitjes en Spekjes in Romige Kaassaus

Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui in kleine stukjes gesneden
  • 300 gram spekjes
  • 500 gram spruitjes schoongemaakt
  • 1 bak gnocchi 500 gram
  • Geraspte kaas naar smaak ongeveer 100 gram
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eieren

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en maak de spruitjes schoon.

Bakken:

  • Bak de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
  • Voeg de ui toe aan de spekjes en bak tot de ui glazig is.

Spruitjes Koken:

  • Kook de spruitjes 3 minuten in een grote pan met water.
  • Giet af en zet apart.

Gnocchi Wokken:

  • Verhit een wokpan en bak de gnocchi kort tot ze lichtbruin zijn.

Ovenschaal Voorbereiden:

  • Doe de gebakken spekjes en ui, de spruitjes en de gnocchi in een ovenschaal en meng goed door elkaar.

Saus Bereiden:

  • Klop in een mengkom de eieren los en meng met de crème fraîche en geraspte kaas tot een romige saus.

Samenstellen en Bakken:

  • Giet de saus over het mengsel in de ovenschaal en zorg dat alles gelijkmatig bedekt is.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus goed is gestold.

Serveren:

  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat kort afkoelen voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Fusion / Italië / Nederland