Goudbruine appelplaatkoek met rozijnen
Een heerlijk geurende plaatkoek met stukjes appel, rozijnen en een krokante topping van amandelschaafsel. Perfect voor bij de koffie of als traktatie.
Equipment
Ingrediënten
- 25 g amandelschaafsel
- 2 eetlepels kaneel
- 3 eetlepels jam naar keuze
- 40 g rozijnen
- 50 g suiker
- 750 g zure appels Goudreinet of Jonagold, in kleine stukjes
- 150 g zachte margarine
- 1 ei
- 1 pak Honig Mix voor Appeltaart
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Doe de Mix voor Appeltaart, margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom.
- Meng met een mixer en kneedhaken tot een glad deeg.
- Rol het deeg uit op een bakplaat tot een lap van ca.
- 30 bij 40 cm.
- Verdeel de kaneel en rozijnen over de deeglap.
- Meng de appelstukjes met de suiker.
- Verdeel de appel over het deeg.
- Bestrijk de appels met de jam.
- Bestrooi het geheel met amandelschaafsel.
- Bak de appelplaatkoek ca.
- 50 minuten tot goudbruin.
- Laat afkoelen en snijd in stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch. Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Muscat of een glas appelcider past er perfect bij.
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch. Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Muscat of een glas appelcider past er perfect bij.
Voedingswaarden
Calories: 245 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 18 g