Goudbruine appelplaatkoek met rozijnen

Goudbruine appelplaatkoek met rozijnen

Een heerlijk geurende plaatkoek met stukjes appel, rozijnen en een krokante topping van amandelschaafsel. Perfect voor bij de koffie of als traktatie.
Porties: 12
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g amandelschaafsel
  • 2 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels jam naar keuze
  • 40 g rozijnen
  • 50 g suiker
  • 750 g zure appels Goudreinet of Jonagold, in kleine stukjes
  • 150 g zachte margarine
  • 1 ei
  • 1 pak Honig Mix voor Appeltaart

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Doe de Mix voor Appeltaart, margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom.
  • Meng met een mixer en kneedhaken tot een glad deeg.
  • Rol het deeg uit op een bakplaat tot een lap van ca.
  • 30 bij 40 cm.
  • Verdeel de kaneel en rozijnen over de deeglap.
  • Meng de appelstukjes met de suiker.
  • Verdeel de appel over het deeg.
  • Bestrijk de appels met de jam.
  • Bestrooi het geheel met amandelschaafsel.
  • Bak de appelplaatkoek ca.
  • 50 minuten tot goudbruin.
  • Laat afkoelen en snijd in stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals Muscat of een glas appelcider past er perfect bij.

Voedingswaarden

Calories: 245 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst