Gouden Tofu-Bites met Pittige Zoete Chilisaus
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 pak tofu naturel 375 g
- 1 ei
- 2 eetlepels sojasaus
- 1-2 eetlepels bloem
- 100 g shii-takes fijngesneden
- 2 nori-vellen in reepjes
- 6 eetlepels zoete chilisaus
- Olie om te frituren
Instructies
- Laat de tofu uitlekken en dep het droog, knijp eventueel overtollig vocht eruit.
- Pureer de tofu, ei en sojasaus met zout en peper naar smaak in een keukenmachine.
- Roer de bloem door het tofumengsel.
- Voeg de paddenstoelen en norivellen toe en meng ze door het mengsel.
- Draai ongeveer 20 kleine balletjes van de tofu.
- Verhit de olie in de frituurpan tot 175°C.
- Laat de tofu-balletjes per 5-6 tegelijk voorzichtig in het hete vet zakken en frituur ze goudbruin en gaar in 3-4 minuten.
- Bereid de rest van de tofu-balletjes op dezelfde manier.
- Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm of koud met de zoete chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Riesling of een lichte Pinot Grigio past goed bij de pittige zoete chilisaus en de subtiele smaak van de tofu-balletjes.Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 14 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 12 g