Goudrenet Chutney met Dadels en Walnoten
Deze smaakvolle chutney van goudrenetten, dadels en walnoten is perfect als bijgerecht bij vleeswaren of kaasplankjes en is lang houdbaar!
Equipment
- mes
- Lepel
- Glazen jampot
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 3 goudrenetten geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes
- 300 g gedroogde dadels ontpit en fijngehakt
- 30 g walnoten grof gehakt
- 100 ml witte wijnazijn
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 snufje zout
- 1 snufje gemberpoeder
- 1 snufje cayennepeper
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Schil de goudrenetten, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
- Verhit in een pan 2 eetlepels water en kook de ui en appelstukjes afgedekt op laag vuur gedurende 20 minuten, tot ze zacht zijn.
- Voeg de fijngehakte dadels, gehakte walnoten en 50 ml witte wijnazijn toe aan het mengsel.
- Breng op smaak met zout, gemberpoeder en cayennepeper.
- Laat de chutney al roerend inkoken tot deze dik begint te worden.
- Voeg de lichtbruine basterdsuiker en de resterende 50 ml witte wijnazijn toe.
- Roer goed door en laat de chutney verder inkoken tot deze een dikke, maar niet kleverige, consistentie heeft.
- Haal de chutney van het vuur en laat afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hoeveelheid chutney is goed voor één jampot.
Goed afgesloten blijft de chutney maandenlang houdbaar. Serveertip: Serveer deze chutney als bijgerecht bij rauwe ham, kaasplankjes of op naanbrood. De chutney is ook een heerlijke toevoeging aan sandwiches. Wijnadvies: Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat, die de zoet-pittige smaak van de chutney aanvult.
Goed afgesloten blijft de chutney maandenlang houdbaar. Serveertip: Serveer deze chutney als bijgerecht bij rauwe ham, kaasplankjes of op naanbrood. De chutney is ook een heerlijke toevoeging aan sandwiches. Wijnadvies: Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat, die de zoet-pittige smaak van de chutney aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g