Gourmet Kipfilet Gevuld met Rivierkreeftjes

Gourmet Kipfilet Gevuld met Rivierkreeftjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 blaadjes wilde spinazie
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
  • 4 kipfilets
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 150 g rijst
  • 75 g koude boter
  • 1 pot visfond 380 ml
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Blancheer de spinazie en de bleekselderij kort in kokend water met zout, spoel af met koud water en dep droog.
  • Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla ze plat met een vleeshamer.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en beleg ze met de spinazie en rivierkreeftjes.
  • Rol de kipfilets strak op en verpak ze in plasticfolie.
  • Laat ze 15 minuten rusten.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal de kiprolletjes uit de folie.
  • Verhit 50 g boter in een ovenbestendige pan tot het lichtbruin is.
  • Bak de kiprolletjes rondom goudbruin.
  • Zet de pan met deksel in de oven en laat de kipfilets ongeveer 8 minuten gaar worden.
  • Haal de kiprolletjes uit de pan en houd ze warm.
  • Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los.
  • Voeg de visfond toe en laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer 200 ml.
  • Snijd de resterende koude boter in blokjes en klop deze met een garde geleidelijk door de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de gekookte rijst met de blokjes bleekselderij.
  • Snijd de kiprolletjes schuin in plakken en verdeel ze over vier borden.
  • Schep de rijst ernaast en giet de saus over en naast de kipfilets.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze luxe kipfilet gevuld met rivierkreeftjes vraagt om een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij