Gourmet Kipfilet Gevuld met Rivierkreeftjes
Equipment
- vleeshamer,
- Ovenbestendige pan
Ingrediënten
- 25 blaadjes wilde spinazie
- 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
- 4 kipfilets
- 100 g rivierkreeftjes
- 150 g rijst
- 75 g koude boter
- 1 pot visfond 380 ml
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Blancheer de spinazie en de bleekselderij kort in kokend water met zout, spoel af met koud water en dep droog.
- Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla ze plat met een vleeshamer.
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper en beleg ze met de spinazie en rivierkreeftjes.
- Rol de kipfilets strak op en verpak ze in plasticfolie.
- Laat ze 15 minuten rusten.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal de kiprolletjes uit de folie.
- Verhit 50 g boter in een ovenbestendige pan tot het lichtbruin is.
- Bak de kiprolletjes rondom goudbruin.
- Zet de pan met deksel in de oven en laat de kipfilets ongeveer 8 minuten gaar worden.
- Haal de kiprolletjes uit de pan en houd ze warm.
- Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los.
- Voeg de visfond toe en laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer 200 ml.
- Snijd de resterende koude boter in blokjes en klop deze met een garde geleidelijk door de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte rijst met de blokjes bleekselderij.
- Snijd de kiprolletjes schuin in plakken en verdeel ze over vier borden.
- Schep de rijst ernaast en giet de saus over en naast de kipfilets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze luxe kipfilet gevuld met rivierkreeftjes vraagt om een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 0 g