Griekse salade met feta en olijven

Een frisse en kleurrijke Griekse salade, geserveerd in een rustieke houten kom. De salade bevat knapperige rode kropsla, sappige tomaten, blokjes komkommer, dun gesneden rode ui en reepjes paprika. Romige feta is over de salade verspreid, samen met zwarte en groene olijven en een snufje gedroogde oregano. Een lichte dressing van olijfolie en azijn glanst over de ingrediënten. Op de houten tafel liggen een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje extra dressing.

Griekse salade met feta en olijven

Frisse en smaakvolle Griekse salade met feta, olijven en verse groenten, perfect als lunch of bijgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote slaschaal

Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepel azijn
  • 200 gram feta in blokjes
  • 1 mini-komkommer in blokjes
  • 1 krop rode kropsla
  • 100 gram olijven
  • Oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 paprika in reepjes
  • Peper
  • 6 tomaten in plakjes
  • 1 ui in ringen
  • Zout

Instructies

  • Maak de sla schoon en droog en bekleed een slaschaal.
  • Snijd de tomaten, komkommer, paprika en ui.
  • Verdeel de groenten over de sla.
  • Schenk olie en azijn over de salade.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de feta op de salade.
  • Garneer met olijven en oregano.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig brood of pitabroodjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Griekse Assyrtiko, of een rosé.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Lunch / Salade / Tussendoortje / Voorgerechten
Land van herkomst Griekenland
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch