Groene Asperges met Citroenboter

Gegrilde groene asperges met een romige citroenboter, gegarneerd met citroenzeste, verse peterselie en zwarte peper, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Groene Asperges met Citroenboter

Eenvoudige en smaakvolle groene asperges met een frisse citroenboter en nootmuskaat.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ citroen het sap ervan
  • ¼ theelepel nootmuskaat geraspt
  • 16 groene asperges
  • 3 eetlepels boter
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de asperges schoon en breek 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de aspergepunten 2-4 minuten zachtjes in een laagje water met zout.
  • Giet de asperges af.
  • Verhit de boter met citroensap, zout, peper en nootmuskaat.
  • Neem de pan van het vuur en giet de gekruide boter over de asperges.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de asperges direct.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de citroenboter.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de subtiele smaken van de asperges complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen