Groene Asperges met Citroenboter
Eenvoudige en smaakvolle groene asperges met een frisse citroenboter en nootmuskaat.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Maak de asperges schoon en breek 2 cm van de onderkant af.
- Kook de aspergepunten 2-4 minuten zachtjes in een laagje water met zout.
- Giet de asperges af.
- Verhit de boter met citroensap, zout, peper en nootmuskaat.
- Neem de pan van het vuur en giet de gekruide boter over de asperges.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de asperges direct.
Wijnadvies:
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de citroenboter.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de subtiele smaken van de asperges complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g