Groene asperges recept met appel, ricotta en hazelnoten
Een licht, fris en smaakvol bijgerecht met groene asperges, romige ricotta, appel en knapperige hazelnoten. Ideaal voor lente of zomer.
Ingrediënten
- 1 el Jumbo Parmigiano Reggiano Poeder
- 1 el zonnebloemolie
- 1 stuk elstar appel
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- 125 g ricotta
- 25 g hazelnoten
- 350 g groene aspergetips
Instructies
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten en hak ze daarna grof.
- Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan.
- Voeg de aspergetips en Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten.
- Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
- Verdeel de ricotta over de borden.
- Voeg de appel aan de asperges toe en bak nog 1 minuut.
- Schep de asperge met appel over de ricotta en garneer met de hazelnoten en parmigiano reggiano poeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Ook heerlijk met geroosterde aardappeltjes of als topping op een plak geroosterd zuurdesembrood. Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Soave of een Pinot Grigio.
Ook heerlijk met geroosterde aardappeltjes of als topping op een plak geroosterd zuurdesembrood. Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Soave of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 165 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 4 g