Groene asperges recept met appel, ricotta en hazelnoten

Bord met groene asperges, appel, ricotta en hazelnoten, gegarneerd met parmigiano, op een rustiek houten oppervlak

Groene asperges recept met appel, ricotta en hazelnoten

Een licht, fris en smaakvol bijgerecht met groene asperges, romige ricotta, appel en knapperige hazelnoten. Ideaal voor lente of zomer.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 9 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el Jumbo Parmigiano Reggiano Poeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 stuk elstar appel
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 125 g ricotta
  • 25 g hazelnoten
  • 350 g groene aspergetips

Instructies

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten en hak ze daarna grof.
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan.
  • Voeg de aspergetips en Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten.
  • Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
  • Verdeel de ricotta over de borden.
  • Voeg de appel aan de asperges toe en bak nog 1 minuut.
  • Schep de asperge met appel over de ricotta en garneer met de hazelnoten en parmigiano reggiano poeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Ook heerlijk met geroosterde aardappeltjes of als topping op een plak geroosterd zuurdesembrood.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Soave of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 165 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Bijgerecht / Groenten / Kaas / Noten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch