Groene Kool Ovenschotel met Saucijsjes

Een rustieke houten tafel met een versgebakken groene kool ovenschotel met saucijsjes in een keramische ovenschaal. De schotel heeft goudbruine saucijsjes in een romige groene koolmix, gegarneerd met verse kruiden. Een houten opscheplepel rust ernaast, en een klein schaaltje mosterd staat ernaast voor extra smaak.

Groene Kool Ovenschotel met Saucijsjes

Hartverwarmende ovenschotel met groene kool, saucijsjes en aardappelpuree, perfect voor een koude avond.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 pak aardappelpuree 4 personen
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 3 saucijsjes
  • 30 gram boter
  • 4 jeneverbessen
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 500 ml groentebouillon
  • groene kool
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd in stukken, verwijder de harde stronk.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.
  • Halveer de saucijsjes in de lengte.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de saucijsjes aan beide zijden ca.
  • 2 minuten.
  • Schil de winterpeen en snijd deze in plakken.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Meng de kool met het spek, winterpeen, uien, jeneverbessen, komijnzaad, zout en peper door elkaar.
  • Schep de helft in een ovenschaal.
  • Leg de saucijsjes erop en dek af met de rest van het koolmengsel.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Schenk de groentebouillon over de kool en verdeel de boter erover.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de aardappelpuree bij de koolschotel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade voor extra groenten.
Wijnadvies:
Cuvee Veronique Bordeaux rouge, Franse rode wij

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij