Groente-zoetzuur

Groente-Zoetzuur Salade met Radicchio en Bosui

Een frisse en smaakvolle groente-zoetzuur salade met radicchio, bosui, en wortel. Perfect als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of barbecue.
Porties: 4 personen
(inclusief 30 minuten intrekken) 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 bosuitjes
  • 1 kropje radicchio
  • 2 wortels
  • Sap van 1 citroen
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en de radicchio in dunne reepjes.
  • Schil de wortels en schaaf ze in dunne plakjes.
  • Meng de gesneden groenten in een kom met het citroensap, suiker, tijmblaadjes, peper en zout.
  • Laat de salade ongeveer 30 minuten intrekken, zodat de smaken goed mengen.
  • Druppel vlak voor het serveren de olijfolie over de salade en schep alles nog eens goed om.
  • Serveer de groente-zoetzuur salade als fris en licht bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze salade met een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de citrus- en kruidige tonen van de salade complimenteert.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Salade
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch