Groentemousse met Kaassaus
Een verfijnde groentemousse met een romige kaassaus, perfect als bijgerecht of voorgerecht. De combinatie van wortel en pastinaak met Roquefort geeft een heerlijke smaak.
Equipment
- braadslee
- Cakevorm met anti-aanbaklaag
- keukenmachine of staafmixer
- satéprikker
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Kook de wortelstukjes met een mespunt suiker en een snufje zout in 2 dl water gaar.
- Pureer ze.
- Kook de pastinaak, pompoen of knolselderij in 2 dl bouillon gaar (8-20 minuten, afhankelijk van de groente).
- Pureer dit.
- Verdeel 30 g margarine over beide purees en laat ze zachtjes inkoken tot een droge massa.
- Klop de eidooiers los met de slagroom en roer deze door de purees.
- Laat afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf en schep ze door de purees.
- Vet een cakevorm in en schep de purees er laag voor laag in.
- Trek met een lepelsteel een marmereffect in de mousse.
- Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet deze in een braadslee met heet water (tot 1 cm onder de rand).
- Bak de mousse in ca.
- 45 minuten gaar.
- Controleer met een satéprikker.
- Smelt 20 g margarine, voeg al roerende de bloem toe en roer tot een glad mengsel.
- Voeg langzaam de melk toe en breng aan de kook.
- Roer de Roquefort los met de crème fraîche en voeg toe aan de saus.
- Laat de kaas smelten zonder te koken.
- Laat de mousse 5 minuten afkoelen in de open oven.
- Stort de mousse op een schaal en snijd in plakken.
- Serveer warm met de kaassaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of geroosterd brood. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaassaus.
Serveer met een frisse salade of geroosterd brood. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaassaus.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g