Groenterisotto met Kalkoenreepjes
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 rode paprika in stukken
- 1 courgette in plakjes
- 1 zakje risotto ai funghi
- 2 kalkoenschnitzels
- ½ theelepel koekkruiden
- 100 ml droge witte wijn
- 500 ml water
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en roerbak de paprika en courgette 2 minuten.
- Voeg de risotto ai funghi toe en schep goed om.
- Voeg 500 ml water toe en breng zonder deksel aan de kook.
- Laat de risotto in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar koken.
- Snijd de kalkoenschnitzels in reepjes en meng met koekkruiden, zout en peper.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes op matig vuur in 5 minuten bruin.
- Schenk langs de rand van de pan de witte wijn erbij en laat het vlees nog 3 minuten zachtjes sudderen.
- Schep de risotto in twee diepe borden en verdeel de kalkoenreepjes met jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de romige en hartige smaken van deze groenterisotto met kalkoenreepjes.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g