Groenterisotto met Kalkoenreepjes

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 zakje risotto ai funghi
  • 2 kalkoenschnitzels
  • ½ theelepel koekkruiden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 ml water
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en roerbak de paprika en courgette 2 minuten.
  • Voeg de risotto ai funghi toe en schep goed om.
  • Voeg 500 ml water toe en breng zonder deksel aan de kook.
  • Laat de risotto in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar koken.
  • Snijd de kalkoenschnitzels in reepjes en meng met koekkruiden, zout en peper.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes op matig vuur in 5 minuten bruin.
  • Schenk langs de rand van de pan de witte wijn erbij en laat het vlees nog 3 minuten zachtjes sudderen.
  • Schep de risotto in twee diepe borden en verdeel de kalkoenreepjes met jus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de romige en hartige smaken van deze groenterisotto met kalkoenreepjes.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij