Grove tapenade van zongedroogde tomaten

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 250 g tomaatjes halfgedroogde zelfbediening of potje gedroogde tomaatjes in olie
  • 15 gr basilicum verse
  • 4 gegrilde paprika's potje
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Instructies

  • Ui pellen en grof hakken.
  • In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken),
  • afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden.
  • Basilicum grof hakken.
  • Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen.
  • Serveren met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende
pastagerechten te geven.
 

Voedingswaarden

Calories: 145 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch