Guacamole van Allerhande
AllerHande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 tomaat
- 2 rijpe avocado's
- 1 ½ eetlepel citroensap
- 3 eetlepels zure room
- zout
- tabasco
Instructies
- Sjalotje pellen en in stukken snijden.
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
- stromend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
- Avocado's schillen, halveren en pitten verwijderen.
- In keukenmachine sjalot, tomaat, avocado's, 1 eetlepel citroensap en zure room pureren (niet te fijn, er horen nog stukjes in te zitten).
- Guacamole op smaak brengen met rest van citroensap, zout en tabasco.
- In schaaltje doen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met tortillachips.