Guacamole van Allerhande

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 ½ eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels zure room
  • zout
  • tabasco

Instructies

  • Sjalotje pellen en in stukken snijden.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
  • stromend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • Avocado's schillen, halveren en pitten verwijderen.
  • In keukenmachine sjalot, tomaat, avocado's, 1 eetlepel citroensap en zure room pureren (niet te fijn, er horen nog stukjes in te zitten).
  • Guacamole op smaak brengen met rest van citroensap, zout en tabasco.
  • In schaaltje doen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met tortillachips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Extra aanwijzing Snel te maken