Hammousse
Ingrediënten
Instructies
- Kook het ei in 10 minuten hard.
- Maak een beurre manié van de boter en de bloem.
- Breng 1 dl bouillon aan de kook, klop er met een garde de beurre manié door en laat afkoelen.
- Verhit de rest van de bouillon.
- Week de blaadjes gelatine in wat water, knijp ze uit, los ze in de bouillon op en laat afkoelen.
- Zet een vorm in de koelkast en chemiseer de vorm met gelei.
- Pel het ei.
- Snijd het wit in julienne en decoreer de vorm hiermee.
- Doe er dan met een kwast weer wat gelei over.
- Hak de truffelschil fijn, draai de ham tweemaal door de vleesmolen met de fijnste plaat.
- Meng de truffelschil erdoor en zet de puree in een kom op ijsblokjes.
- Meng de saus, als ze koud is, door de puree van ham en voeg langzaam 1½ dl gelei en de room toe.
- Blijf zeer goed mengen en zorg dat een hoeveelheid gelei of room telkens geheel is
- opgenomen, voordat u de volgende hoeveelheid toevoegt.
- Maal er peper over.
- Vul de vorm met de mousse, egaliseer de bovenkant en geef hier nog wat gelei over die op het punt staat te geleren.
- Zet de vorm in de koelkast, evenals de rest van de gelei.
- Na enkele uren kunt U de mousse uit de vorm op een dienschaal storten.
- Snijd de rest van de gelei klein en omring de mousse hiermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien zeer koud op.