Hammousse

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr gekookte ham
  • 2 dl slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 ei
  • 10 gr boter
  • 10 gr bloem
  • 1 theelepel truffelschil
  • zout
  • peper
  • 6 dl vleesbouillon

Instructies

  • Kook het ei in 10 minuten hard.
  • Maak een beurre manié van de boter en de bloem.
  • Breng 1 dl bouillon aan de kook, klop er met een garde de beurre manié door en laat afkoelen.
  • Verhit de rest van de bouillon.
  • Week de blaadjes gelatine in wat water, knijp ze uit, los ze in de bouillon op en laat afkoelen.
  • Zet een vorm in de koelkast en chemiseer de vorm met gelei.
  • Pel het ei.
  • Snijd het wit in julienne en decoreer de vorm hiermee.
  • Doe er dan met een kwast weer wat gelei over.
  • Hak de truffelschil fijn, draai de ham tweemaal door de vleesmolen met de fijnste plaat.
  • Meng de truffelschil erdoor en zet de puree in een kom op ijsblokjes.
  • Meng de saus, als ze koud is, door de puree van ham en voeg langzaam 1½ dl gelei en de room toe.
  • Blijf zeer goed mengen en zorg dat een hoeveelheid gelei of room telkens geheel is
  • opgenomen, voordat u de volgende hoeveelheid toevoegt.
  • Maal er peper over.
  • Vul de vorm met de mousse, egaliseer de bovenkant en geef hier nog wat gelei over die op het punt staat te geleren.
  • Zet de vorm in de koelkast, evenals de rest van de gelei.
  • Na enkele uren kunt U de mousse uit de vorm op een dienschaal storten.
  • Snijd de rest van de gelei klein en omring de mousse hiermee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien zeer koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst België