Haricots Verts à la Provençale met Geroosterde Pijnboompitten

Haricots verts met geroosterde pijnboompitten, geserveerd op een lichtgekleurde schaal in een lichte vintage keuken met zachte pastelkleuren en retro-accenten. Het natuurlijke licht benadrukt de frisse groene kleur van de boontjes en de goudbruine pijnboompitten voor een uitnodigende en feestelijke uitstraling.

Haricots Verts à la Provençale met Geroosterde Pijnboompitten

Een simpel, maar smaakvol bijgerecht van haricots verts met geroosterde pijnboompitten, perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g haricots verts
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Kook de haricots verts in ruim water met zout gedurende 6-8 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze uitlekken.
  • Smelt de boter in een pan en verwarm de haricots verts 5 minuten in de boter.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de haricots verts.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Bij het lamsvlees met mosterdsaus past een stevige wijn, zoals de Coronas 1990 van Torres, een rijke Spaanse wijn uit de Penedès.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 250 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer
Feestdagen etc Kerst