Haricots Verts à la Provençale met Geroosterde Pijnboompitten
Een simpel, maar smaakvol bijgerecht van haricots verts met geroosterde pijnboompitten, perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht.
Ingrediënten
- 500 g haricots verts
- 25 g boter
- 2 eetlepels pijnboompitten
Instructies
- Kook de haricots verts in ruim water met zout gedurende 6-8 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Laat ze uitlekken.
- Smelt de boter in een pan en verwarm de haricots verts 5 minuten in de boter.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de haricots verts.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Bij het lamsvlees met mosterdsaus past een stevige wijn, zoals de Coronas 1990 van Torres, een rijke Spaanse wijn uit de Penedès.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 250 g | Sugar: 2 g