Haringtartaartje
Snel te maken
Equipment
- uitsteekvormpje doorsnede 3 cm
Ingrediënten
- 2 haringen
- 1 sjalotje
- 2 theelepel crème fraîche
- ½ theelepel citroensap
- 12 roggebroodrondjes
- 6 sprietjes bieslook
- stukje komkommer van 5 cm
Instructies
- Haringen schoonmaken en fijnhakken.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- In kom haring, sjalot, crème fraîche en citroensap door elkaar mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Komkommer wassen en met kaasschaaf 12 rondjes schaven.
- Komkommerplakjes op roggebroodrondjes leggen.
- Uitsteekvormpjes op roggebroodrondje zetten en op elk rondje 2 à 3 theelepels haringtartaar scheppen.
- Met theelepel gladstrijken.
- Bieslook in stukken van ca. 2 cm knippen.
- Op elk tartaartje 3 sprietjes bieslook leggen.