Hartige Flensjes met Tomaat en Parmezaan

Een rustieke houten tafel met hartige flensjes gevuld met verse tomaten en Parmezaanse kaas. De flensjes zijn gevouwen en op een bord geplaatst, gegarneerd met kruiden. Het geheel is omringd door extra tomatenschijfjes en een lichte bestrooiing van geraspte kaas, met zachte natuurlijke verlichting die de gezellige sfeer benadrukt.

Hartige Flensjes met Tomaat en Parmezaan

Hartige flensjes met Parmezaanse kaas, gevuld met een frisse tomatensaus en basilicum.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el basilicum fijngeknipt vers
  • 50 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • l melk
  • 1 el olijfolie
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 2 grote tomaten
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrooi die met zout en peper.
  • Roer een beslag van de bloem, de kaas, het ei en de melk.
  • Verhit wat boter in een kleine koekenpan (18 cm) en bak van 1/4 van het beslag een dun flensje.
  • Vouw het flensje in vieren en houd het warm.
  • Bak zo nog 3 flensjes.
  • Dep de tomaatreepjes droog.
  • Verhit de olie in een steelpan, verwarm de tomaat 1 minuut en schep het basilicum erdoor.
  • Leg de flensjes op 2 borden en schep de tomaat ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten / Kaas / Lunch / Pannenkoeken
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer