Hartige Flensjes met Tomaat en Parmezaan
Hartige flensjes met Parmezaanse kaas, gevuld met een frisse tomatensaus en basilicum.
Equipment
- Koekenpan (18 cm)
Ingrediënten
- 2 el basilicum fijngeknipt vers
- 50 g bloem
- 25 g boter
- 1 ei
- ⅛ l melk
- 1 el olijfolie
- 25 g Parmezaanse kaas
- 2 grote tomaten
- Peper
- Zout
Instructies
- Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrooi die met zout en peper.
- Roer een beslag van de bloem, de kaas, het ei en de melk.
- Verhit wat boter in een kleine koekenpan (18 cm) en bak van 1/4 van het beslag een dun flensje.
- Vouw het flensje in vieren en houd het warm.
- Bak zo nog 3 flensjes.
- Dep de tomaatreepjes droog.
- Verhit de olie in een steelpan, verwarm de tomaat 1 minuut en schep het basilicum erdoor.
- Leg de flensjes op 2 borden en schep de tomaat ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g