Hartige Kapucijnerschotel
Een hartige schotel met kapucijners, gehakt, spek en groenten. Makkelijk te maken en perfect voor een gezellige maaltijd!
Equipment
Ingrediënten
- 1 blik kapucijners 400 g
- 200 g doorregen spek in blokjes gesneden
- 200 g half-om-half gehakt
- 1 prei in ringen gesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- Snufje cayennepeper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel mosterd
Instructies
- Verhit een braadpan op middelhoog vuur en bak het gehakt en de spekjes tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de prei, paprika, ui en knoflook toe aan de pan en bak deze mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de cayennepeper, gemberpoeder, paprikapoeder en mosterd toe aan de pan en roer alles goed door.
- Voeg als laatste de uitgelekte kapucijners toe aan de pan en verwarm het geheel nog enkele minuten, zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voeg stukjes aardappel toe voor extra vulling.
- Laat het geheel nog 25 minuten zachtjes doorkoken als je aardappels toevoegt, regelmatig roeren.
- Serveer de kapucijnerschotel met vers brood of rijst.
- Je kunt experimenteren met extra groenten en kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld wat selderij, wortel of peterselie toevoegen voor extra smaak en voedingsstoffen.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g