en rustieke braadpan gevuld met een hartige kapucijnerschotel, met goudbruin gehakt, spekjes, kapucijners, prei, paprika, ui en knoflook. De schotel is op smaak gebracht met cayennepeper, paprikapoeder, gember en mosterd, en wordt gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Hartige Kapucijnerschotel

Een hartige schotel met kapucijners, gehakt, spek en groenten. Makkelijk te maken en perfect voor een gezellige maaltijd!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik kapucijners 400 g
  • 200 g doorregen spek in blokjes gesneden
  • 200 g half-om-half gehakt
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Snufje cayennepeper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

  • Verhit een braadpan op middelhoog vuur en bak het gehakt en de spekjes tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de prei, paprika, ui en knoflook toe aan de pan en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de cayennepeper, gemberpoeder, paprikapoeder en mosterd toe aan de pan en roer alles goed door.
  • Voeg als laatste de uitgelekte kapucijners toe aan de pan en verwarm het geheel nog enkele minuten, zodat alle smaken goed kunnen mengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voeg stukjes aardappel toe voor extra vulling.
  • Laat het geheel nog 25 minuten zachtjes doorkoken als je aardappels toevoegt, regelmatig roeren.
  • Serveer de kapucijnerschotel met vers brood of rijst.
  • Je kunt experimenteren met extra groenten en kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld wat selderij, wortel of peterselie toevoegen voor extra smaak en voedingsstoffen.
Wijnadvies:
Serveer deze stevige schotel met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé, om de smaken mooi in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Lactosevrij / Notenvrij