Hartverwarmende Spruitjessoep met Walnoten en Peterselie

Hartverwarmende Spruitjessoep met Walnoten en Peterselie

Hartverwarmende Spruitjessoep met Walnoten en Peterselie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aardappels in stukken
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 gram spruiten gekookt in bouillon met kruiden
  • 1 kleine ui in stukjes
  • 2 el gehakte walnoten
  • Kruidentuiltjes met tijm laurier, peterseliesteeltjes
  • 100 gram spekreepjes uitgebakken
  • 1 sjalot in stukjes
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Peterselie gehakt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bak de spekreepjes samen met de ui en sjalot in een grote soeppan tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de aardappels, spruiten (houd een handje vol spruiten apart voor garnering), bouillonblokjes, en kruidentuiltjes toe aan de pan.
  • Haal het kruidentuiltje eruit en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de achtergehouden spruiten en spekreepjes toe aan de soep en verwarm goed door.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Garneer de soep vlak voor het opdienen met gehakte walnoten en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij