Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote soeppan
- mes
Ingrediënten
- 2 aardappels in stukken
- 2 bouillonblokjes
- 500 gram spruiten gekookt in bouillon met kruiden
- 1 kleine ui in stukjes
- 2 el gehakte walnoten
- Kruidentuiltjes met tijm laurier, peterseliesteeltjes
- 100 gram spekreepjes uitgebakken
- 1 sjalot in stukjes
- Nootmuskaat naar smaak
- Peper naar smaak
- Peterselie gehakt
- Zout naar smaak
Instructies
- Bak de spekreepjes samen met de ui en sjalot in een grote soeppan tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de aardappels, spruiten (houd een handje vol spruiten apart voor garnering), bouillonblokjes, en kruidentuiltjes toe aan de pan.
- Haal het kruidentuiltje eruit en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg de achtergehouden spruiten en spekreepjes toe aan de soep en verwarm goed door.
- Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Garneer de soep vlak voor het opdienen met gehakte walnoten en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g