Hawaï Rijst

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 blikjes tonijn naturel a 200 g
  • 1 blik ananasstukjes op zware siroop / 567 g
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blikje tomatenpuree 140 g
  • zout
  • peper
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnijden.
  • Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
  • Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Kruiden fijnhakken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
  • Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat.
  • Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovenschaal invetten.
  • Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem.
  • Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas.
  • Zo nog een laag maken.
  • Tot gebruik afgedekt bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 71 g | Protein: 34 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst