Heerlijke Geroosterde Makreelballetjes met Pittige Sambal
Probeer deze heerlijke geroosterde makreelballetjes met een pittige sambal voor een smaakvolle snack of als warm hapje. Perfect voor elke gelegenheid!
Equipment
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 2 rode pepers fijngehakt
- 1 ui fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ei
- Paneermeel
- Surinaamse sambal naar smaak
Instructies
- Verwijder alle graten uit de gerookte makreel.
- Snipper de rode pepers, ui en knoflook fijn.
- Meng de ontgrate makreel met de fijngehakte pepers, ui, knoflook en voeg naar smaak Surinaamse sambal toe.
- Vorm kleine balletjes van het mengsel.
- Haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
- Plaats de gevormde balletjes gedurende een uur in de vriezer.
- Verhit olie in een frituurpan.
- Frituur de balletjes tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze makreelballetjes zijn een heerlijke combinatie van pittige smaken en zijn ideaal als snack of voorgerecht.
Serveer ze met een frisse dip of extra sambal voor meer smaak.
Deze balletjes kunnen ook in de oven worden gebakken voor een gezondere optie.
Serveer ze met een frisse dip of extra sambal voor meer smaak.
Deze balletjes kunnen ook in de oven worden gebakken voor een gezondere optie.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1.5 g