Heerlijke Geroosterde Makreelballetjes met Pittige Sambal

Heerlijke Geroosterde Makreelballetjes met Pittige Sambal

Probeer deze heerlijke geroosterde makreelballetjes met een pittige sambal voor een smaakvolle snack of als warm hapje. Perfect voor elke gelegenheid!
Porties: 25 balletjes
+ 1 uur in de vriezer 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 2 rode pepers fijngehakt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Surinaamse sambal naar smaak

Instructies

  • Verwijder alle graten uit de gerookte makreel.
  • Snipper de rode pepers, ui en knoflook fijn.
  • Meng de ontgrate makreel met de fijngehakte pepers, ui, knoflook en voeg naar smaak Surinaamse sambal toe.
  • Vorm kleine balletjes van het mengsel.
  • Haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Plaats de gevormde balletjes gedurende een uur in de vriezer.
  • Verhit olie in een frituurpan.
  • Frituur de balletjes tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze makreelballetjes zijn een heerlijke combinatie van pittige smaken en zijn ideaal als snack of voorgerecht.
Serveer ze met een frisse dip of extra sambal voor meer smaak.
Deze balletjes kunnen ook in de oven worden gebakken voor een gezondere optie.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Snack / Vis / Voorgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Suriname
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw