Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 hele vis bijv. grote zalmforel, karper, brasem
- 1 kg zout
- 350 gram bloem
- 6 eieren
Voor de Basilicumsaus:
- 20 gram boter
- 1 sjalotje fijngehakt
- 2 dl witte wijn
- 2 dl visbouillon
- 2 ½ dl slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
Instructies
- Laat de vis schoonmaken door de visboer.
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Meng het zout, de bloem en de eieren tot een deeg.
- Rol het deeg uit en leg de vis erop.
- Vouw het deeg rondom de vis.
- Bak de vis in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
- Laat de vis vervolgens 15 minuten rusten voordat je de zoutkorst openbreekt.
- Bereid ondertussen de basilicumsaus: Smelt de boter in een pan en bak de fijngehakte sjalotjes ongeveer 5 minuten zachtjes.
- Voeg witte wijn en visbouillon toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Voeg de slagroom toe en laat dit nog eens 10 minuten zachtjes inkoken tot de saus dikker wordt.
- Breng op smaak met zout en peper, roer de fijngehakte basilicum erdoor en haal van het vuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze klassieke bereidingswijze van hele vis in zoutkorst behoudt de sappigheid van de vis en zorgt voor een indrukwekkende presentatie aan tafel. Serveer de vis met de smaakvolle basilicumsaus voor een heerlijke maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | Protein: 30 g | Vet: 15 g