Hemelse Chocoladetaart met Sinaasappelaroma

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g extra pure chocolade in kleine stukjes
  • 100 g melkchocolade
  • 150 g zachte boter in kleine blokjes
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 8 eieren losgeklopt
  • 100 g suiker
  • Cacao om te bestrooien

Instructies

  • Breek de chocolade in stukken en verwarm deze 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Als de chocolade nog niet volledig is gesmolten, roer dan even en laat het staan.
  • De resterende warmte zal de chocolade volledig smelten.
  • Roer de boter door de gesmolten chocolade en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten.
  • Meng goed.
  • Was de sinaasappel en rasp de schil boven het gesmolten chocolade-botermengsel.
  • Roer de eieren en vervolgens de suiker door het mengsel.
  • Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in 25 minuten gaar.
  • Schakel de oven uit, maar laat de taart nog minimaal 10 minuten in de oven staan.
  • Laat de taart vervolgens buiten de oven verder afkoelen.
  • Bestrooi de afgekoelde taart royaal met cacao door deze boven de taart te zeven.
  • Snijd de taart in acht punten met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt - zo krijg je mooie scherpe punten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als de taart nog iets te vloeibaar is, zet hem dan iets langer in de oven. Dit komt voor omdat ovens van elkaar kunnen verschillen qua temperatuur. Helemaal droog bakken is niet de bedoeling, de taart hoort klef te zijn.
Geniet van deze heerlijk smeuïge chocoladetaart met een vleugje sinaasappel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht / Taart