Hummus met Sesamzaad en Peterselie
Een romige, smaakvolle hummus met sesamzaad en verse peterselie. Perfect als dip of als bijgerecht bij een feestje of borrel.
Equipment
Ingrediënten
- 5 el sesamzaad
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje kikkererwten
- 1 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 mespunt suiker
- Cayennepeper naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
- 2 el fijngehakte verse peterselie
Instructies
- Verwarm het sesamzaad in een droge koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten en rooster het heel licht.
- Pel en halveer de knoflook.
- Doe de kikkererwten, 2-3 eetlepels vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, de yoghurt en 1 eetlepel olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde crème.
- Voeg het citroensap toe en pureer kort nogmaals.
- Breng de hummus op smaak met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper.
- Schep de hummus in een ondiepe kom en maak een spiraalvormig patroon met een theelepel.
- Bedruppel de hummus met de resterende 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met paprikapoeder.
- Strooi de fijngehakte peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de hummus met (geroosterde) pitabrood driehoekjes of groentesticks voor een lekkere en gezonde snack.
Wijnadvies:
Deze hummus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1 g