Ierse Biefstuk met Champignons en Whiskysaus
Geniet van deze Ierse klassieker met sappige biefstukreepjes, gebakken champignons en een rijke whiskysaus. Perfect voor een smaakvol diner!
Ingrediënten
- 400 g biefstuk in reepjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 400 g champignons in dunne plakjes gesneden
- 50 ml whisky
- 100 ml slagroom
- 1 el grove mosterd
Instructies
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de biefstukreepjes kort aan tot ze mooi bruin zijn.
- Haal ze uit de pan en zet ze apart.
- Voeg de champignons toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
- Blus de champignons af met de whisky en laat het geheel even doorkoken zodat de alcohol verdampt.
- Roer de slagroom en de grove mosterd door de saus en laat het geheel kort inkoken totdat de saus licht gebonden is.
- Voeg de biefstukreepjes weer toe aan de pan en warm ze nog een halve minuut mee.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met romige aardappelpuree en gestoomde seizoensgroenten voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon, past perfect bij dit gerecht.
Serveer met romige aardappelpuree en gestoomde seizoensgroenten voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon, past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 38 g | Vet: 34 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g