In jasmijnthee gestoomde zeebaars

In jasmijnthee gestoomde zeebaars

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g jasmijn-theeblaadjes
  • 4 lente uitjes
  • 50 g gember verse
  • 1 dl visbouillon
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • 600 g zeebaars
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaajes
  • 1 eetlepel(s) aardappelzetmeel aangemaakt met water

Instructies

  • Doe in de stoommanden bakpapier.
  • In de pan een laagje water.
  • Eerste stoommand op het bakpapier de thee; de groene bladeren van de lente-ui en 7/8 van de gember.
  • Sluit deksel af en laat ± 10 minuten stomen zodat alles lekker gaat geuren.
  • Hier bovenop de zeebaars met 2 dunne reepjes lente-ui en laat 7 à 8 minuten stomen.
  • Olie in wok verwarmen, sesamzaad en sambal fruiten.
  • Afblussen met sojasaus en visbouillon.
  • Reepjes gember, suiker en lente-ui toevoegen en aan de kook brengen.
  • De aardappelzetmeel erdoor roeren en afmaken met sesamolie.
  • Serveren met gewokte groenten en rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis