Indiase wrap met champignons (glutenvrij)
Een smaakvol vegetarisch hoofdgerecht met Indiase wraps gevuld met een kruidige mix van witte kool, tofu en champignons, geserveerd met kerriesaus.
Ingrediënten
Voor de wraps:
- 150 g glutenvrije tarwebloem of maïsmeel
- 150 g boekweitmeel
- Rijste- of sojamelk
- Voor de vulling:
- Witte kool
- Tofu
- Indiase kruiden o.a. kurkuma
- Sojasaus
- Olie
Voor de kerriesaus:
- 1 el olijfolie
- 4 tl glutenvrije bloem
- Rijste- of sojamelk
- Kurkuma geelwortel
- Kerriepoeder
Voor de garnering:
- Gebakken kastanjechampignons
- Gesneden peterselie
Instructies
- Meng de bloemsoorten met de rijste- of sojamelk tot een dun beslag en bak er pannenkoeken van.
- Roerbak eerst de tofu en zet deze apart.
- Roerbak de witte kool in wat olie, voeg sojasaus en Indiase kruiden (zoals kurkuma) toe.
- Voeg de tofu weer toe als de kool bijna gaar is.
- Verwarm voor de saus de olijfolie, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de melk toe.
- Voeg kurkuma en kerriepoeder toe en roer tot een dikke saus.
- Vul de wraps met het groentemengsel en vouw ze dubbel.
- Schenk de kerriesaus erover en garneer met gebakken champignons en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker als hoofdgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g