Indiase wrap met champignons (glutenvrij)

Glutenvrije Indiase wrap, licht geroosterd en gevuld met kruidig gebakken champignons en uien. Geserveerd met verse koriander en een schaaltje chutney op een keramisch bord, in een warme, huiselijke setting.

Indiase wrap met champignons (glutenvrij)

Een smaakvol vegetarisch hoofdgerecht met Indiase wraps gevuld met een kruidige mix van witte kool, tofu en champignons, geserveerd met kerriesaus.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de wraps:

  • 150 g glutenvrije tarwebloem of maïsmeel
  • 150 g boekweitmeel
  • Rijste- of sojamelk
  • Voor de vulling:
  • Witte kool
  • Tofu
  • Indiase kruiden o.a. kurkuma
  • Sojasaus
  • Olie

Voor de kerriesaus:

  • 1 el olijfolie
  • 4 tl glutenvrije bloem
  • Rijste- of sojamelk
  • Kurkuma geelwortel
  • Kerriepoeder

Voor de garnering:

  • Gebakken kastanjechampignons
  • Gesneden peterselie

Instructies

  • Meng de bloemsoorten met de rijste- of sojamelk tot een dun beslag en bak er pannenkoeken van.
  • Roerbak eerst de tofu en zet deze apart.
  • Roerbak de witte kool in wat olie, voeg sojasaus en Indiase kruiden (zoals kurkuma) toe.
  • Voeg de tofu weer toe als de kool bijna gaar is.
  • Verwarm voor de saus de olijfolie, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de melk toe.
  • Voeg kurkuma en kerriepoeder toe en roer tot een dikke saus.
  • Vul de wraps met het groentemengsel en vouw ze dubbel.
  • Schenk de kerriesaus erover en garneer met gebakken champignons en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker als hoofdgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pannenkoeken / Wraps
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch