Italiaanse Canapés met Ham en Kaas

Italiaanse canapés met krokant brood, dun gesneden prosciutto en gesmolten Italiaanse kaas, gegarneerd met basilicum en zongedroogde tomaten. Geserveerd op een rustieke houten plank met warme, natuurlijke belichting.

Italiaanse Canapés met Ham en Kaas

Krokante toastjes belegd met een hartige tomatensaus, ham en gesmolten Gruyère, perfect voor bij de borrel.
Porties: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 sneetjes brood
  • 150 g rauwe ham
  • 150 g Gruyère kaas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml water
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1-2 sjalotten
  • 25 g boter
  • Marjolein
  • Basilicum
  • PeperK
  • Zout
  • 1 klontje suiker

Instructies

  • Fruit de fijngehakte sjalotten in olijfolie met het vet van de ham.
  • Voeg de bloem toe en laat licht kleuren.
  • Meng met tomatenpuree, water, suiker, marjolein en basilicum en breng aan de kook.
  • Snijd de ham in blokjes en voeg toe aan de saus.
  • Laat zachtjes sudderen.
  • Rooster de sneetjes brood licht en besmeer met boter.
  • Strijk de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte Gruyère.
  • Gratineer 5 minuten in de oven en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als borrelhapje.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse rode wijn zoals Chianti of Valpolicella past hier goed bij.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden