Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing
Deze frisse Italiaanse salade met tomaat, olijven en een knoflookdressing is een heerlijke en makkelijke bijgerecht voor zomerse maaltijden.
Equipment
- mes
- Grote salade kom
- Lepel
Ingrediënten
- 400 g tomaten in partjes
- 1 zak familie zomermix 400 g
- 1 rode ui in dunne ringen
- 75 g olijven groen of zwart
- ½ cup zongedroogde tomaten in stukjes
- 1 cup sladressing met knoflook
Instructies
- Was en snijd de tomaten in partjes.
- Doe de slamix in een grote kom en voeg de tomaten en rode ui toe.
- Giet de knoflookdressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de zongedroogde tomaten en olijven over de salade.
- Schep de salade pas aan tafel om zodat de smaken goed intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker bij gegrilde karbonade en gebakken aardappeltjes, of als frisse lunchsalade.Wijnadvies:
Een Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij deze lichte salade.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g