Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing

Een realistische foto van een Italiaanse salade met tomaten, olijven en knoflookdressing, geserveerd in een rustieke keramieken kom op een houten tafel. De salade bevat sappige cherrytomaten, gesneden zwarte en groene olijven, knapperige gemengde sla en dun gesneden rode ui. Een romige knoflookdressing glanst over de ingrediënten, afgemaakt met verse basilicumblaadjes en een snufje Parmezaanse kaas. In de achtergrond staan een houten snijplank met extra tomaten, een schaaltje olijven en een fles olijfolie, subtiel vervaagd voor een mediterrane sfeer.

Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing

Deze frisse Italiaanse salade met tomaat, olijven en een knoflookdressing is een heerlijke en makkelijke bijgerecht voor zomerse maaltijden.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g tomaten in partjes
  • 1 zak familie zomermix 400 g
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 75 g olijven groen of zwart
  • ½ cup zongedroogde tomaten in stukjes
  • 1 cup sladressing met knoflook

Instructies

  • Was en snijd de tomaten in partjes.
  • Doe de slamix in een grote kom en voeg de tomaten en rode ui toe.
  • Giet de knoflookdressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de zongedroogde tomaten en olijven over de salade.
  • Schep de salade pas aan tafel om zodat de smaken goed intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker bij gegrilde karbonade en gebakken aardappeltjes, of als frisse lunchsalade.

Wijnadvies:

Een Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij deze lichte salade.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch