Italiaanse Spaghetti met Zeevruchten en Kruidige Tomatensaus
Een klassiek Italiaans pastagerecht met tarwe spaghetti, verse zeevruchten en een rijke, kruidige tomatensaus. Heerlijk met een frisse groene salade.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 knoflookteen gepeld en fijngehakt
- Handvol verse basilicum fijngehakt
- 1 theelepel oregano
- 1 blik tomaten 400 gram
- Flinke hand platte peterselie fijngehakt
- 1 gedroogde rode peper fijngemalen in de vijzel
- 12 ontpitte zwarte Nyons olijven of biologische olijven
- 2 eetlepels uitgelekte kappertjes
- 1 blikje ansjovis in olijfolie fijngehakt
- 1 kop garnalen
- 300 gram tarwe spaghetti
- Groene sla optioneel, voor bijgerecht
Instructies
- erwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine diepe pan en fruit de fijngehakte knoflook tot deze geurig is.
- Voeg de fijngehakte basilicum, oregano, tomaten, peterselie en de gemalen rode peper toe aan de pan.
- Hak de ansjovis fijn en voeg deze toe aan de saus.
- Laat de saus 30 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de ontpitte olijven en kappertjes toe aan de saus en roer goed door.
- Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn.
- Kook ondertussen de tarwe spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en doe het vervolgens in een verwarmde schaal.
- Giet de bereide zeevruchtensaus over de spaghetti en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g