Italiaanse Stamppot met Runderbraadworst en Groene Pesto

Italiaanse Stamppot met Runderbraadworst en Groene Pesto

Italiaanse Stamppot met Runderbraadworst en Groene Pesto

Een verrassende Italiaanse twist op de klassieke stamppot, met groene pesto, andijvie en runderbraadworst. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels
  • 1 dl melk
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 4 runderbraadworstjes
  • 30 g boter
  • 1 rode paprika in repen gesneden
  • 1 gele paprika in repen gesneden
  • 500 g panklare andijvie
  • 2 vleestomaten in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de geschilde aardappelen in ± 20 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen fijn met de warme melk en roer de groene pesto erdoor.
  • Schep de andijvie, de in stukjes gesneden tomaten en naar smaak peper en zout door de stamppot.
  • Bak de runderbraadworstjes in de boter gaar.
  • Voeg halverwege de baktijd de repen rode en gele paprika toe en laat ze zachtjes meestoven.
  • Serveer de worstjes en paprikarepen op de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze Italiaanse stamppot met een glas rode wijn zoals een Chianti of Barbera voor een complete Italiaanse ervaring.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter