Italiaanse Stamppot met Runderbraadworst en Groene Pesto
Een verrassende Italiaanse twist op de klassieke stamppot, met groene pesto, andijvie en runderbraadworst. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Ingrediënten
- 1½ kg aardappels
- 1 dl melk
- 3 eetlepels groene pesto
- 4 runderbraadworstjes
- 30 g boter
- 1 rode paprika in repen gesneden
- 1 gele paprika in repen gesneden
- 500 g panklare andijvie
- 2 vleestomaten in stukjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de geschilde aardappelen in ± 20 minuten gaar.
- Stamp de aardappelen fijn met de warme melk en roer de groene pesto erdoor.
- Schep de andijvie, de in stukjes gesneden tomaten en naar smaak peper en zout door de stamppot.
- Bak de runderbraadworstjes in de boter gaar.
- Voeg halverwege de baktijd de repen rode en gele paprika toe en laat ze zachtjes meestoven.
- Serveer de worstjes en paprikarepen op de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze Italiaanse stamppot met een glas rode wijn zoals een Chianti of Barbera voor een complete Italiaanse ervaring.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g