Japanse Biefstuk met Gemengde Groenten en Snelkookrijst

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 4 biefstukken
  • 2 schaaltjes Japanse wokgroenten à 400 g
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pers de knoflook uit in een kom en roer de sesamolie, Japanse sojasaus en lichtbruine basterdsuiker erdoor.
  • Leg de biefstukken in een ondiepe schaal, verdeel de marinade erover en laat deze 10 minuten intrekken.
  • Verhit een grillpan.
  • Haal het vlees uit de marinade en grill het ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het van buiten bruin is en van binnen rosé.
  • Verhit in een wok de zonnebloemolie.
  • Roerbak de Japanse wokgroenten gedurende 5 minuten en schep de meegeleverde teriyakisaus erdoor.
  • Verdeel de gebakken biefstuk, de rijst en de wokgroenten over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Gallo Sierra Valley Merlot, met zijn fruitige en soepele karakter, vormt een heerlijke aanvulling op dit Japanse gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij