Japanse Biefstuk met Gemengde Groenten en Snelkookrijst
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 4 biefstukken
- 2 schaaltjes Japanse wokgroenten à 400 g
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pers de knoflook uit in een kom en roer de sesamolie, Japanse sojasaus en lichtbruine basterdsuiker erdoor.
- Leg de biefstukken in een ondiepe schaal, verdeel de marinade erover en laat deze 10 minuten intrekken.
- Verhit een grillpan.
- Haal het vlees uit de marinade en grill het ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het van buiten bruin is en van binnen rosé.
- Verhit in een wok de zonnebloemolie.
- Roerbak de Japanse wokgroenten gedurende 5 minuten en schep de meegeleverde teriyakisaus erdoor.
- Verdeel de gebakken biefstuk, de rijst en de wokgroenten over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Gallo Sierra Valley Merlot, met zijn fruitige en soepele karakter, vormt een heerlijke aanvulling op dit Japanse gerecht.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g