Japanse Kipsaté met Paksoi en Snelkookrijst
Equipment
- (Grill)pan met antiaanbaklaag
- satéstokjes
Ingrediënten
- 150 g witte snelkookrijst
- 2 theelepels gembersiroop
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 200 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 paksoi
- ½ eetlepel olie
- 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Breng ruim water met zout aan de kook.
- Roer in een steelpan de marinade van gembersiroop, sojasaus en sherry.
- Meng de blokjes kip door de marinade.
- Snijd de paksoi bladeren grof en de stengels in brede repen.
- Was de paksoi.
- Rijg de gemarineerde kip aan satéstokjes en bestrooi met peper.
- Bestrijk een (grill)pan met antiaanbaklaag licht met olie en verhit deze.
- Rooster de spiesjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Kook ondertussen de paksoirepen in 3-4 minuten beetgaar, voeg het paksoiblad de laatste minuut toe.
- Verwarm de marinade kort in de magnetron en roer de bosuitjes erdoor.
- Verdeel de paksoi over borden, leg de saté erop en giet de saus erover.
- Serveer met de snelkookrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Riesling uit Rheinhessen, past goed bij dit Japanse gerecht.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 33 g | Vet: 10 g | Zout: 3 mg | Sugar: 6 g