Japanse Kipsaté met Paksoi en Snelkookrijst

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • (Grill)pan met antiaanbaklaag
  • satéstokjes

Ingrediënten

  • 150 g witte snelkookrijst
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 200 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 paksoi
  • ½ eetlepel olie
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Breng ruim water met zout aan de kook.
  • Roer in een steelpan de marinade van gembersiroop, sojasaus en sherry.
  • Meng de blokjes kip door de marinade.
  • Snijd de paksoi bladeren grof en de stengels in brede repen.
  • Was de paksoi.
  • Rijg de gemarineerde kip aan satéstokjes en bestrooi met peper.
  • Bestrijk een (grill)pan met antiaanbaklaag licht met olie en verhit deze.
  • Rooster de spiesjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  • Kook ondertussen de paksoirepen in 3-4 minuten beetgaar, voeg het paksoiblad de laatste minuut toe.
  • Verwarm de marinade kort in de magnetron en roer de bosuitjes erdoor.
  • Verdeel de paksoi over borden, leg de saté erop en giet de saus erover.
  • Serveer met de snelkookrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Riesling uit Rheinhessen, past goed bij dit Japanse gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 33 g | Vet: 10 g | Zout: 3 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij