Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mes
Ingrediënten
Voor de saté:
- 4 stokjes varkenssaté gemarineerd
- 1 zakje cassavechips
- 20 gram gebakken uitjes
Instructies
- Pers de knoflook uit en fruit deze in een beetje zonnebloemolie in een koekenpan.
- Voeg de basterdsuiker, limoensap, gembersiroop, ketjap manis, komijnzaad, paprikapoeder en espresso toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur trekken.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
- Laat de saus indikken tot de gewenste consistentie.
- Verhit een andere koekenpan met een beetje zonnebloemolie en bak de saté om en om bruin totdat deze gaar is.
- Leg de saté op een bordje en giet de Javaanse satésaus eroverheen.
- Strooi de gebakken uitjes over de saté en leg de cassavechips ernaast op het bordje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 20 g