Javaanse Saté met Satésaus van ’t Zusje

Javaanse Saté met Satésaus van 't Zusje

Javaanse Saté met Satésaus van 't Zusje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de saté:

  • 4 stokjes varkenssaté gemarineerd
  • 1 zakje cassavechips
  • 20 gram gebakken uitjes

Voor de Javaanse satésaus:

  • 20 gram knoflook geperst
  • 30 gram basterdsuiker
  • 45 gram limoensap
  • 15 gram gembersiroop
  • 190 gram ketjap manis
  • 10 gram komijnzaad
  • 15 gram paprikapoeder
  • 30 gram espresso
  • 200 gram kokosmelk
  • Zonnebloemolie

Instructies

  • Pers de knoflook uit en fruit deze in een beetje zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Voeg de basterdsuiker, limoensap, gembersiroop, ketjap manis, komijnzaad, paprikapoeder en espresso toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur trekken.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
  • Laat de saus indikken tot de gewenste consistentie.
  • Verhit een andere koekenpan met een beetje zonnebloemolie en bak de saté om en om bruin totdat deze gaar is.
  • Leg de saté op een bordje en giet de Javaanse satésaus eroverheen.
  • Strooi de gebakken uitjes over de saté en leg de cassavechips ernaast op het bordje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Hoofdgerechten / Tapas / Vlees
Land van herkomst Indonesië