Jonge erwtensoep
Deze lichte en romige jonge erwtensoep met verse postelein en kruiden is een heerlijk frisse lentevariant op de klassieke erwtensoep.
Ingrediënten
- 2 uien in stukken
- 50 g boter of olie
- 1,5 l bouillon
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 8 kleine aardappelen in stukken
- 1 prei in ringen
- 250 g jonge erwten
- 50 g peterselie fijngehakt
- 50 g postelein fijngehakt
Instructies
- Verhit de vetstof in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
- Snijd de aardappelen en prei in stukken en voeg ze toe aan de pan.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, verwijder de tijm en laurier en pureer of zeef de soep.
- Was de erwten en voeg ze toe aan de soep, laat nog 10 minuten koken.
- Hak de peterselie en postelein fijn en voeg toe aan de soep.
- Laat nog enkele minuten meekoken en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood en een scheutje room voor extra romigheid.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of Sauvignon Blanc past goed bij de lichte en kruidige tonen van deze soep.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g