Jonge erwtensoep

Een realistische foto van jonge erwtensoep, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De soep heeft een levendige groene kleur en een romige, fluweelzachte textuur, gemaakt van jonge erwten, aardappelen, prei en verse kruiden. Een drizzle room en een snufje fijngehakte peterselie en postelein zorgen voor een frisse finishing touch. Knapperige croutons liggen ernaast, perfect om in de soep te dippen. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra erwten, een schaaltje room en een rustiek brood, subtiel vervaagd.

Jonge erwtensoep

Deze lichte en romige jonge erwtensoep met verse postelein en kruiden is een heerlijk frisse lentevariant op de klassieke erwtensoep.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien in stukken
  • 50 g boter of olie
  • 1,5 l bouillon
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 8 kleine aardappelen in stukken
  • 1 prei in ringen
  • 250 g jonge erwten
  • 50 g peterselie fijngehakt
  • 50 g postelein fijngehakt

Instructies

  • Verhit de vetstof in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
  • Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
  • Snijd de aardappelen en prei in stukken en voeg ze toe aan de pan.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, verwijder de tijm en laurier en pureer of zeef de soep.
  • Was de erwten en voeg ze toe aan de soep, laat nog 10 minuten koken.
  • Hak de peterselie en postelein fijn en voeg toe aan de soep.
  • Laat nog enkele minuten meekoken en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met knapperig brood en een scheutje room voor extra romigheid.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of Sauvignon Blanc past goed bij de lichte en kruidige tonen van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch