Kaascrème met Portdruiven en Appel

Een rustieke houten tafel met een prachtig opgemaakt bord met kaascrème, portgemarineerde druiven en frisse appelplakjes, gegarneerd met walnoten en roggesnacks.

Kaascrème met Portdruiven en Appel

Feestelijk hapje met romige kaascrème, in port gemarineerde druiven en frisse appel.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
marineren 1 uur
Total time 1 uur 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • handmixer
  • keukenpapier
  • kommen
  • spuitzak met grove kartelmond,

Ingrediënten

  • 1 groene appel Granny Smith
  • 1 zakje walnoten 45 g, Baukje
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 g gorgonzola
  • 100 g witte druiven
  • 2 el slagroom
  • 2 eetlepels rode port
  • 75 g roomkaas
  • 8 roggesnacks pakje 250 g, Van der Meulen
  • Peper

Instructies

  • Was de druiven, halveer en verwijder de pitjes.
  • Roer de druiven en port door elkaar en zet afgedekt ± 1 uur in de koelkast.
  • Verkruimel de gorgonzola, roer er roomkaas en slagroom door en klop tot een crème.
  • Breng op smaak met peper.
  • Doe de kaascrème in de spuitzak en leg in de koelkast.
  • Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis, snijd in plakjes en besprenkel met citroensap.
  • Neem de kaascrème ± 5 minuten voor serveren uit de koelkast.
  • Laat de druiven uitlekken op keukenpapier.
  • Spuit rozetten kaascrème op bordjes, schep de druiven ernaast en schik de appelplakjes in een waaier.
  • Garneer met walnoten en roggesnacks.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer als amuse of borrelhapje.
Wijnadvies:
Een glas rode port, of een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch