Kaascrème met Portdruiven en Appel
Feestelijk hapje met romige kaascrème, in port gemarineerde druiven en frisse appel.
Equipment
- handmixer
- keukenpapier
- kommen
- spuitzak met grove kartelmond,
Ingrediënten
- 1 groene appel Granny Smith
- 1 zakje walnoten 45 g, Baukje
- 1 theelepel citroensap
- 150 g gorgonzola
- 100 g witte druiven
- 2 el slagroom
- 2 eetlepels rode port
- 75 g roomkaas
- 8 roggesnacks pakje 250 g, Van der Meulen
- Peper
Instructies
- Was de druiven, halveer en verwijder de pitjes.
- Roer de druiven en port door elkaar en zet afgedekt ± 1 uur in de koelkast.
- Verkruimel de gorgonzola, roer er roomkaas en slagroom door en klop tot een crème.
- Breng op smaak met peper.
- Doe de kaascrème in de spuitzak en leg in de koelkast.
- Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis, snijd in plakjes en besprenkel met citroensap.
- Neem de kaascrème ± 5 minuten voor serveren uit de koelkast.
- Laat de druiven uitlekken op keukenpapier.
- Spuit rozetten kaascrème op bordjes, schep de druiven ernaast en schik de appelplakjes in een waaier.
- Garneer met walnoten en roggesnacks.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als amuse of borrelhapje.
Wijnadvies:
Een glas rode port, of een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g