Kabeljauwfilet in Zilverpapierpakketjes

Kabeljauwfilet in Zilverpapierpakketjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Barbecue of oven
  • 4 stukjes zilverpapier (30x30 cm)

Ingrediënten

  • 4 stukjes kabeljauwfilet
  • 1 ui in ringetjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 8 zongedroogde tomaatjes fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook in schijfjes
  • Oregano naar smaak

Instructies

  • Leg elk stukje kabeljauwfilet op een stuk zilverpapier van 30x30 cm.
  • Verdeel de uiringetjes gelijkmatig over de kabeljauwfilets.
  • Strooi de fijngehakte zongedroogde tomaatjes over de vis.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel de schijfjes knoflook over de filets en strooi er wat oregano over.
  • Besprenkel elke filet met 1 eetlepel olijfolie.
  • Vouw het zilverpapier goed dicht zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en de vis goed stoomt.
  • Verhit de barbecue of voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
  • Leg de pakketjes gedurende 20 minuten op de barbecue of in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate en frisse smaken van de kabeljauwfilet in zilverpapierpakketjes.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Europa