Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Barbecue of oven
- 4 stukjes zilverpapier (30x30 cm)
Ingrediënten
- 4 stukjes kabeljauwfilet
- 1 ui in ringetjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 8 zongedroogde tomaatjes fijngehakt
- 2 teentjes knoflook in schijfjes
- Oregano naar smaak
Instructies
- Leg elk stukje kabeljauwfilet op een stuk zilverpapier van 30x30 cm.
- Verdeel de uiringetjes gelijkmatig over de kabeljauwfilets.
- Strooi de fijngehakte zongedroogde tomaatjes over de vis.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de schijfjes knoflook over de filets en strooi er wat oregano over.
- Besprenkel elke filet met 1 eetlepel olijfolie.
- Vouw het zilverpapier goed dicht zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en de vis goed stoomt.
- Verhit de barbecue of voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
- Leg de pakketjes gedurende 20 minuten op de barbecue of in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate en frisse smaken van de kabeljauwfilet in zilverpapierpakketjes.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g