Kabeljauwrug uit de orient

Kabeljauwrug uit de orient

Kabeljauwrug uit de orient

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauw filet
  • 1 ui
  • ¼ groene paprika
  • ¼ rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 takje tijm
  • komijn
  • 2 el olijfolie
  • 10 cl visbouillon
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zoek alle ingrediënten bij elkaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui.
  • Voeg de paprikareepjes en tomatenpuree toe.
  • Voeg de sambal, gehakte tijm en wat komijn toe.
  • Voeg de visbouillon toe en laat, op laag vuur, inkoken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Laat een kwartiertje zachtjes koken.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de kabeljauwfilets in de rest van de olie.
  • Verdeel over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik gaf er aardappelpuree bij, maar een pilavrijst smaakt er ook prima bij.

Voedingswaarden

Calories: 142 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis