Kalfsbouillon met Seizoensgroenten

Een kleurrijke Mexicaans-geïnspireerde presentatie van kalfsbouillon met groenten, geserveerd in een feestelijke kom op een kleurrijk tafelkleed. De soep bevat heldere bouillon met fijngesneden groenten zoals selderij, wortels en prei, en is gegarneerd met verse kruiden zoals kervel. De setting bevat Mexicaanse decoraties, verse broodjes aan de zijkant en een vrolijke sfeer, wat zorgt voor een warme en uitnodigende eetervaring.

Kalfsbouillon met Seizoensgroenten

Deze huisgemaakte kalfsbouillon met groenten is een culinair hoogstandje, ideaal voor speciale gelegenheden.
Porties: 10
Bereidingstijd: 6 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 kg kalfsbotten in stukken
  • 1 kg kalfsschenkel in schijven
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels boter
  • 200 g uien grof gesneden
  • 200 g wortelen grof gesneden
  • 500 g bleekselderij grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook gehalveerd
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Takjes peterselie optioneel
  • 1 theelepel zout
  • 5 peperkorrels geplet
  • 200 g soepgroenten zeer fijn gesneden
  • 200 g rundergehakt
  • 2 eiwitten
  • 200 g prei in dunne ringen
  • Fijngehakte kervel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Leg de kalfsbotten en kalfsschenkel in een braadslede en braad 20-30 minuten in de oven tot ze bruin zijn.
  • Doe de gebraden botten en schenkel in een soeppan.
  • Bak de tomatenpuree in de braadslede op middelhoog vuur en voeg water toe om aanbaksels los te maken.
  • Giet dit mengsel samen met 4 liter water in de soeppan.
  • Breng aan de kook en schuim regelmatig af.
  • Smelt de boter in een pan en bak de ui, wortel en 200 g bleekselderij zachtjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg knoflook, tijm, laurier, peterselie (optioneel), zout en peperkorrels toe aan de soeppan.
  • Laat de bouillon 4-6 uur zachtjes koken en schuim af en toe af.
  • Zeef de bouillon boven een andere pan met behulp van een vochtige doek en laat afkoelen.

Bouillon klaren:

  • Meng de soepgroenten, gehakt en eiwitten door de afgekoelde bouillon.
  • Breng de bouillon langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren.
  • Zodra schuim ontstaat, is de bouillon geklaard.
  • Zeef opnieuw.

Laatste hand:

  • Snijd de rest van de bleekselderij in luciferdunne reepjes.
  • Laat selderij en prei 5 minuten in de bouillon gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrooi royaal met fijngehakte kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze verfijnde bouillon.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 6 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst