Karamel Macadamia Brownie IJstaart

Een moderne brownie-ijstaart met frambozen, gekarameliseerde macadamianoten en witte chocoladedrizzle, geserveerd op een kleurrijk bord. De taart toont duidelijk de lagen van brownie, ijs en frambozen in een uitnodigende keuken met pastelaccenten en natuurlijk licht.

Karamel Macadamia Brownie IJstaart

Een verfrissende brownie ijstaart met frambozen, karamelnoten en witte chocolade.
Porties: 8
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
  • 50 g boter kamertemperatuur
  • 100 ml water
  • 200 g schepijs smaak naar keuze
  • 125 g frambozen
  • 50 g macadamianoten
  • 3 el suiker
  • 25 g witte chocolade in stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  • Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
  • Klop de boter zacht en romig in een beslagkom (niet luchtig kloppen).
  • Voeg de browniemix en het water toe en meng goed door elkaar op de laagste stand.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
  • Bak de brownie in circa 40 minuten gaar tot de bovenkant mooi glanzend is.
  • Laat even afkoelen.
  • Snijd de brownie horizontaal in twee gelijke helften.
  • Plaats de onderste helft op een schaal die in de vriezer past.
  • Schep het ijs erop en verdeel gelijkmatig.
  • Halveer de frambozen (houd er 8 apart) en druk ze in het ijs.
  • Plaats de bovenste helft van de brownie erop en druk voorzichtig aan.
  • Laat de taart minstens een uur in de vriezer bevriezen.
  • Karamelliseer de macadamianoten door de suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur te verwarmen.
  • Verdeel de suiker over de bodem zonder te roeren tot deze lichtbruin kleurt.
  • Meng de noten snel door de gesmolten suiker en giet op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade door deze in een spuitzakje te plaatsen en het zakje in een glas met heet water te zetten.
  • Haal de brownie uit de vriezer en snijd in 8 gelijke stukken.
  • Controleer of de witte chocolade gesmolten is, knip een klein puntje van het spuitzakje en versier de stukken met slierten chocolade.
  • Garneer met de resterende frambozen en de gekarameliseerde macadamianoten.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Kies voor een volle dessertwijn zoals een Pedro Ximénez of een chocoladige stout voor een rijke smaakervaring.

Voedingswaarden

Calories: 465 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 4 g | Vet: 28 g | Zout: 3 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs / Taart
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Feestdagen etc Kerst