Karbonades met Cranberry-Portsaus
Heerlijke ribkarbonades gekruid met mosterd en tijm, geserveerd met een zoetzure cranberrysaus verrijkt met sinaasappel en rode port.
Ingrediënten
- allesbinder of maïzena
- 25 gram boter
- 4 eetlepels cranberrycompote
- ½ eetlepel Franse mosterd
- peper
- 2 eetlepels rode port
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 2 ribkarbonades
- zout
Instructies
- Bestrooi de ribkarbonades aan beide kanten met zout en peper.
- Bestrijk de karbonades met de Franse mosterd en bestrooi ze met de gedroogde tijm.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de karbonades in ongeveer 20 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
- Was intussen de sinaasappel grondig en rasp de helft van de sinaasappelschil fijn.
- Pers de sinaasappel uit en vang het sap op.
- Verwarm het sinaasappelsap in een klein pannetje op laag vuur.
- Roer de cranberrycompote en de rode port erdoor.
- Bind de saus licht met wat allesbinder (of een papje van maïzena met water) tot de gewenste dikte.
- Blijf roeren om klontjes te voorkomen.
- Roer de geraspte sinaasappelschil door de warme cranberry-portsaus.
- Leg de gebakken karbonades op twee borden en schep de cranberry-portsaus ernaast.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze feestelijke karbonades met romige roomaardappeltjes.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn met een lichte zoetheid, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past uitstekend bij de zoetzure cranberrysaus.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 25 g