Kervel-Dragonsaus

Snelle Feest saus uit de Magnetron
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren gescheiden
  • ½ eetlepel gezeefd citroensap
  • 2 eetlepels warm water
  • 30 gr roomboter
  • 1 ½ eetlepel geknipte kervel
  • 1 ½ eetlepel dragon
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Een paar druppels citroensap

Instructies

  • Splits de eieren en klop de dooiers schuimig met 1/2 eetlepel gezeefd citroensap en 2 eetlepels warm water.
  • Smelt 30 gr roomboter onafgedekt in een diepe ronde schaal gedurende 1 minuut op 600 W
  • in de magnetron.
  • Roer de gesmolten boter door het geklopte eiermengsel en schenk het terug in de ovenschaal.
  • Verwarm de saus onafgedekt gedurende 30 seconden op 600 W, klop krachtig met een garde.
  • Herhaal het proces: 15 seconden verwarmen, kloppen, en zo verder gedurende in totaal 3
  • minuten, totdat een gebonden saus ontstaat.
  • Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken.
  • Roer vervolgens 1 1/2 eetlepel geknipte kervel en 1 1/2 eetlepel dragon door de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout, versgemalen peper en een paar druppels citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze snelle en smaakvolle kervel-dragonsaus bij rood vlees, kip, kalkoen, of vis
tijdens feestelijke gelegenheden!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Saus